Україна і світ

Два млн колисок-гойдалок американської фірми відкликано після п’яти смертей немовлят


Американська компанія Fisher-Price відкликає понад 2 млн дитячих колисок-гойдалок Snuga після того, як п’ятеро немовлят, яких поклали спати в колиску, померли від задухи.

Небезпечною виявилась 21 модель

На відкликанні товару наполягла Комісія з безпеки споживчих товарів США. Як пояснило агентство, п’ять зареєстрованих смертей немовлят віком від одного до трьох місяців були пов’язані з використанням гойдалок Snuga в період з 2012 по 2022 рік.

До небезпечних колисок віднесли 21 модель, їх перелік розміщений на сайті компанії.

– У більшості цих інцидентів немовлят не прив’язували, а в колиску клали додаткову постільну білизну, — йдеться у повідомленні Комісії.

За твердженням фахівців, такі колиски-гойдалки в жодному разі не можна використовувати для сну дитини, тим більше класти в них додаткову постільну білизну – простирадла, пледи, ковдри тощо.

Чому малята задихнулися

Саме в постільній білизні дитина під час сну може заплутатися і задихнутися, що й сталося у п’яти випадках.

Комісія нагадала батькам і опікунам, що в жодному разі не можна використовувати для сну немовлят будь-які предмети для сидіння з нахилом, такі як гойдалки, глайдери, качалки. Немовлята у них, залишені без нагляду, можуть задихнутися, заплутавшись у спальній білизні.

Фахівці наголосили, що маленьких дітей та новонароджених потрібно класти для сну на спину на твердій, рівній поверхні лише на простирадлі в ліжечку чи манежі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: MedicalXpress

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 12:20:36