Львівський портал

Рада заборонила мобілізацію обмежено придатних до 25 років

У середу, 9 жовтня, Верховна Рада заборонила мобілізацію військовозобов’язаних віком від 18 до 25 років, які мають статус обмежено придатних. Вони можуть бути призвані лише за власною згодою. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

В цілому проголосовано внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації для всіх категорій військовозобовʼязаних, яким не виповнилось 25 років №11379-д.

«Це про неможливість мобілізовувати осіб віком від 18 до 25 років, які мають статус обмежено придатних. Вони можуть бути призвані на службу лише за власною згодою», – додала Геращенко.

Законопроєкт був ініційований фракцією «Європейська Солідарність». «За» проголосували 311 депутатів.

Нагадаємо, що 17 вересня Міністерство оборони найближчими днями мало видати наказ про заборону мобілізації чоловіків віком від 18 до 25 років, які були визнані непридатними в мирний час і обмежено придатними у воєнний.

23 вересня народний депутат Олексій Гончаренко також підтвердив зупинку мобілізації чоловіків цієї вікової категорії, зазначивши, що мобілізовані вже не підлягають звільненню.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-09 11:09:46