Львівський портал

У Львові курсує вже п’ять берлінських трамваїв

У Львові переоблаштували та випустили на лінію ще один берлінський трамвай. Він курсуватиме за трамвайним маршрутом №3. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.  

Відтак на лінії курсує вже п’ять трамваїв КТ4D, які Львів нещодавно отримав від Берліна. Планується, що в найближчі дні на маршрут №3 виїде ще один, шостий трамвай з цієї партії. Як зазначили у ЛКП «Львівелектротранс», зараз у ремонтних майстернях переобладнують ще два трамваї. 

Нагадаємо, що Берлінська транспортна компанія безоплатно передає Львову 12 вживаних робочих трамваїв КТ4D та запчастини до них. 

До кінця 2024 року Львів також безкоштовно отримає 11 вживаних трамваїв Bernmobil. Їх передає швейцарське місто Берн. Вісім із цих трамваїв є справні, а три передбачені на запчастини. 

29 травня Львів отримав перший з 12 подарованих трамваїв КТ4D з Берліна. Станом на 30 серпня у Львові курсує вже чотири берлінських трамвая.  

Окрім цього, швейцарське місто Базель безкоштовно передасть Львову до 25 вживаних великих трамваїв з низькопідлоговою секцією. Поставку перших вагонів очікують на початку 2025 року. 

Фото: ілюстративне/ЛМР

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-05 18:45:11