Україна і світ

Кабмін скоротив термін явки до ТЦК за повісткою: деталі

Фото: Depositphotos

Кабмін ухвалив рішення про скорочення терміну явки резервіста або військовозобов’язаного за викликом повісткою через пошту до територіального центру комплектування та соцпідтримки (ТЦК та СП) із 14 до 7-10 днів.

Про це йдеться у постанові уряду №1134 від 1 жовтня 2024 року.

Термін явки до ТЦК за викликом повісткою скоротили

Кабмін ухвалив зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період, скоротивши терміни явки громадян до територіальних центрів комплектування.

Згідно з постановою уряду, резервіст або військовозобов’язаний з населеного пункту, що є адміністративним центром області, повинен прибути до ТЦК та СП протягом семи діб.

Якщо особа, яка отримала повістку, проживає в іншому населеному пункті області, то термін явки становить десять днів.

Раніше день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначався 14 днями від дня надсилання повістки. Однак, постанова скорочує цей термін.

Нагадаємо, раніше Кабмін розробив механізм перевірки повістки через Резерв+. Військовозобов’язані зможуть перевіряти чинність повісток від ТЦК через застосунок Резерв+.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

16 серпня було внесено зміни до постанови №560, яка регулює Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 14:43:19