Львівський портал

Сім’я агентів російського гру із Харкова проведе 15 років за гратами

15 років тюрми з конфіскацією майна отримала сім’я агентів воєнної розвідки рф, яка діяли на Харківщині. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Ними виявилося двоє місцевих жителів – брат і сестра, яких у 2023 році дистанційно завербував кадровий співробітник головного управління генштабу збройних сил рф (більш відоме як гру).

За його вказівкою агенти відстежували маршрути та графік руху залізничних ешелонів Сил оборони.

Особливу увагу зловмисники звертали на місця тимчасових зупинок та розвантаження військової техніки й боєприпасів.

Розвідувальну інформацію ворог планував використати для підготовки повітряних ударів по стратегічно важливій інфраструктурі Укрзалізниці, а також для планування диверсій.

Співробітники СБУ завчасно викрили обох агентів і після документування їхніх злочинів затримали у березні 2024 року.

За даними слідства, зрадники потрапили у поле зору окупантів через свої антиукраїнські дописи у прокремлівських Телеграм-каналах.

У ході розслідування встановлено, що зловмисники також збирали інформацію про пункти базування українських військ у районах Балаклії та Ізюму.

Під час обшуку у затриманих вилучили мобільні телефони і комп’ютерну техніку із доказами листування з російською спецслужбою.

Суд визнав обох зловмисників винними за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-03 16:30:37