Львівський портал

Призерів Паралімпійських ігор зі Львівщини відзначили преміями

У четвер, 3 жовтня, переможців, призерів та тренерів XVII літніх Паралімпійських Ігор в Парижі – 2024 від Львівщини отримали грошові винагороди. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

Літні Паралімпійські ігри 2024 тривали з 28 серпня до 8 вересня. На цих змаганнях нашу область представляли Наталія Морквич, Віктор Дідух, Павло Баль, Андрій Демчук, Антон Дацко, Роман Павлик, Сергій Атаманенко та Роман Мичка.

Спортсмени з Львівщини поповнили скарбничку Національної збірної команди України чотирма медалями – золотою, срібною та двома бронзовими.

  • Віктор Дідух здобув «золото» в особистому турнірі з настільного тенісу, а також бронзову медаль у міксті разом із Іриною Шинкарьовою. Свою паралімпійську ракетку Віктор продав на аукціоні за 550 тисяч гривень, а виручені кошти передав ЗСУ.
  • Наталя Морквич стала срібною призеркою у складі збірної України з парафехтування (командна жіноча шпага).
  • Павло Баль виборов «бронзу» у хендбайку на шосе на дистанції 56,8 км.

Паралімпійський чемпіон з настільного тенісу Віктор Дідух отримав сертифікат на 200 тис. грн. А особистий тренер Олександр Дідух – на 100 тис. грн. Також срібна призерка з фехтування на візках у команді Наталія Морквич отримала сертифікат на 150 тис. грн і її особистий тренер Пилип Колесніков отримав сертифікат на 75 тис. грн. Бронзовий медаліст Паралімпіади в Парижі з гендбайку Павло Баль отримав сертифікат на 100 тис. грн. А його тренер Богдан Добранський отримав сертифікат на 50 тис. грн.

Також Максим Козицький вручив посвідчення «Заслужений тренер України» Володимиру Любіжаніну – т.в.о. начальника Львівського регіонального центру «Інваспорт».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-03 14:02:18