Україна і світ

Це був запах миру: Ковальський про виїзд за кордон і виклики у роботі


Ведучий програми Факти. Спорт та телемарафону Єдині новини Андрій Ковальський поділився, чому виїжджав за кордон на початку повномасштабного вторгнення.

Він пояснив, що бюджет на поїздку для висвітлення Всесвітніх ігор з олімпійських видів спорту виділили ще у 2021 році. Не поїхати – означало втратити гроші та не розповісти іноземцям про те, що коїться в Україні.

Андрій Ковальський про “запах миру”

Першим враженням спортивного журналіста від перетинання польського кордону була відсутність сигналу повітряних тривог. Хоча у мобільний застосунок постійно приходили сповіщення,  пригадав ведучий. Другим – Макдональдс, що працював.

– Коли ми зупинилися на заправці біля цього фастфуду, я просто зайшов в нього. Я нічого не купував – я просто зайшов туди відчути запах миру, – зізнався Ковальський в розмові на проєкті For HR.

Тоді він не наважився купити там навіть каву, настільки його захлинули емоції.

Андрій Ковальський про виклики для спортивної журналістики

До слова, обмеження виїздів за кордон стало реаліями для українських спортивних журналістів. До великої війни робота на міжнародних подіях була звичною практикою. Зараз на це впливають два складники – чоловікам виїхати проблематично плюс здорожчали витрати на поїздки.

– Вартість виросла в рази, а якщо ще врахувати девальвацію нашої національної валюти, то в іноземній валюті цей цінник виріс. Тому найбільший виклик – це все ж таки залишитися в цій сфері, де немає великих грошей, – констатував Андрій Ковальський.

Він додав, що підтримка спортивних медіа стає все меншою, адже інвестори зосереджуються на клубах та федераціях.

Андрій Ковальський про підтримку України

Ведучий Фактів. Спорт зауважив, що під час виїзду за кордон відчував підтримку та увагу від іноземних колег. Як було б зараз, Ковальський сказати не може, бо давно не нікуди виїжджав. Проте, визнає, що з плином часу світ втомлюється від новин про війну.

– Це дуже далеко, їх це не стосується. Особливо, коли це якісь далекі землі за океаном, а люди не мають прямого контакту у вигляді друзів, родичів чи знайомих в Україні, – пояснив журналіст.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Андрій Ковальський наголосив, що війна – трагедія, перш за все, для українців, вона відбувається “в нашій хаті”.  Допомогти збільшити втрати ворога може кожен з нас. Зокрема сам ведучий долучився до проєкту Друзі ДШВ, який збирає кошти для підтримки українських десантників. Гроші йдуть на закриття першочергових потреб, в тому числі придбання сучасного озброєння.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 12:21:22