Україна і світ

Трималася до останнього: Борис Джонсон розповів про смертельну хворобу Єлизавети II


Покійна королева Великої Британії Єлизавета II в останні роки життя мала рак кісток. Про це заявив колишній прем’єр-міністр Борис Джонсон у своїх мемуарах.

Розкрито подробиці смерті Єлизавети II

У своїх нових мемуарах під назвою Unleashed Джонсон розкриває подробиці про політичну еліту Британії, зокрема й про королівську сім’ю.

За словами Бориса, він знав про хворобу Єлизавети II протягом року – ще коли подав у відставку у вересні 2022 року, за кілька днів до смерті монарха.

Це перший випадок, коли колишній чиновник заговорив про смерть королеви – у свідоцтві причиною визнали старість.

Не секрет, що здоров’я королеви ретельно приховували від суспільства. Однак на останній зустрічі Бориса і монарха, Єлизавета II виглядала блідою і змарнілою, а на руках і зап’ястях у неї були темні синці, ймовірно, від крапельниць або ін’єкцій.

За його словами, королева знала про свою швидку смерть, але виконувала свій обов’язок до кінця, спостерігаючи за передачею повноважень від Бориса до Ліз Трасс.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно Джонсон розповів про розмову з принцом Гаррі – ще до відмови від повноважень з боку герцога, чиновник просив його не залишати Велику Британію і не відмовлятися від королівських почестей. Втім, спроба не була успішною.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 09:03:10