Україна і світ

Стан повітря у Дніпрі погіршився через пилову бурю: коли ситуація поліпшиться

Фото: Depositphotos

Стан повітря у Дніпрі через пилову бурю, яка прийшла до України з Росії, погіршився.

Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук та пише Український гідрометеорологічний центр.

Лукашук зазначив, що сьогодні у Дніпрі рівень пилу в повітрі складає 0.5 мг/м³, що перевищує середній показник у 0.3 мг/м³.

– І хоча зміна концентрації пилу виглядає незначною, це вже може впливати на самопочуття людей, особливо тих, хто страждає на астму або має інші респіраторні захворювання, – повідомляє Лукашук.

Якість повітря Дніпро

Прогнози показують, що пил залишатиметься у повітрі до кінця тижня через слабкий вітер.

– Вітер не змінює напрямок, тому дрібний пил з Каспійської низовини досі осідає на території області, – зауважує Микола Лукашук.

Лікарі радять обмежити перебування на відкритому повітрі, зачиняти вікна і регулярно проводити вологе прибирання в приміщеннях.

Що з повітрям у Дніпрі

Водночас як видно із супутникового продукту, де чітко пил відображений рожевим яскравим кольором, фіксується потужна пилова буря на захід від Каспійського моря через збільшення швидкості поривів вітру.

Фото: Український гідрометеорологічний центр.

– Буря вже наближається до Луганщини і також сприятиме поширенню значної кількості пилу, що осідатиме в Україні. У східному, північному регіонах, Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилових частинок, – йдеться у Telegram-каналі Українського гідрометеорологічного центру.

Забруднення повітря Дніпро

Повітря у Дніпрі погіршилося, що відображається і на карті сайту SaveEcoBot.

Фото: SaveEcoBot

У місті станом на 16:00, 30 вересня 2024 року індекс якості атмосферного повітря дорівнює 52 – це помірний рівень забруднення атмосферного повітря, який може викликати незначний дискомфорт при диханні у чутливих людей.

Фото: SaveEcoBot

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що вранці 30 вересня частину України накрила пилова буря, яка прийшла з Росії, а саме – з Каспійської низовини. Через це у щонайменше семи областях спостерігається погіршення видимості та якості повітря.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-30 17:54:12