Україна і світ

Через Fortnite: Epic Games подав до суду на Google і Samsung


Компанія Epic Games звинуватила Google і Samsung у змові для знищення конкурентів магазину додатків Google Play. Корпорації нібито роблять усе, щоб обмежити можливості користувачів.

Epic Games звинуватила Google і Samsung у змові: подробиці

Творець гри Fortnite подав до суду США, звинувачуючи Google і Samsung у створенні умов, за яких практично не можна завантажувати додатки за межами магазинів Samsung Galaxy і Google Play. У цьому корпораціям допомагає система Auto Blocker у смартфонах.

У документі Epic Games стверджується, що Samsung і Google порушують антимонопольне законодавство США, перешкоджаючи конкуренції та обмежуючи можливості користувачів.

– Йдеться про недобросовісну конкуренцію шляхом введення користувачів в оману, змушуючи їх думати, що продукти конкурентів поступаються продуктам самої компанії, – заявив журналістам глава Epic Тім Суїні.

За словами керівника корпорації, Google забороняє завантажувати сторонні сервіси під виглядом захисту від вірусів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Варто зазначити, що не тільки виробники ПЗ і смартфонів можуть зловживати своєю владою – нещодавно соцмережі Facebook, WhatsApp, YouTube, Discord, Reddit, Amazon, Snap, TikTok і Twitter/X звинуватили в стеженні за користувачами. Отриману інфомрацію про клієнтів нібито продають стороннім компаніям, і факт збору відбувався з 2019 по 2020 рік.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-30 16:04:40