Україна і світ

Норвегія розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з РФ

Фото: Pexels

Норвегія розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Російською Федерацією. Він має допомогти, якщо з території РФ прямуватиме багато біженців.

Будівництво паркану між Норвегією та РФ

Норвезька державна мовна компанія NRK повідомляє, що паркан на кордоні з Росією може допомогти у разі навали біженців.

Наприклад, так відбулося у 2015 році, коли через Стурскуг, єдиний пункт між Норвегією і Росією, пішки та велосипедами прибули близько 5 тис. людей, які просили про притулок.

Минулого року мігранти з третіх країн прагнули потрапити на територію Фінляндії. Там визнали, що нібито відбувається інструменталізована міграція, внаслідок чого влада Фінляндії ухвалила рішення про будівництво паркану на кордоні завдовжки 200 км.

За інформацією видання, міністр юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель навела приклад Фінляндії, яка продовжує будувати загородження на східному кордоні. На її думку, будівництво паркану може покращити ситуацію з безпекою.

Як зазначили журналісти, зараз невідомо, як саме побудують паркан – вздовж всього кордону чи лише на окремій ділянці. Загалом довжина сухопутного коридору між Норвегією та Росією становить 200 км.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами міністра, будівництво загородження є дороговартісним, тому потрібно оцінити необхідність таких вкладень. На її думку, можна інвестувати кошти у збільшення кількості прикордонників та закупівлю дронів, які моніторитимуть ситуацію на кордоні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-30 00:42:17