Україна і світ

Байден доручив зрушити небо і землю, щоб надати Україні потрібну допомогу – Карпентер

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден рішуче налаштований підтримати Україну та поставити її в найсильнішу позицію наприкінці свого терміну перебування на посаді.

Про це заявив директор із питань Європи у Раді з національної безпеки Сполучених Штатів Америки Майкл Карпентер.

Чи знайомі США з планом перемоги та як підтримають Україну

– Ні, ми не ознайомлені з планом, але президенти матимуть можливість незабаром провести цю розмову, а також узгодити стратегічні цілі до кінця роботи цієї адміністрації, що буде дуже важливо, – заявив Майкл Карпентер.

Він не може спрогнозувати, якою буде реакція президента США Джо Байдена на план перемоги України президента Володимира Зеленського. Але глава Білого дому рішуче налаштований підтримати Україну, зазначив він.

– Він доручив нам, хто працює на нього, зрушити небо і землю, щоб переконатися, що ми надаємо всю, особливо військову допомогу, – сказав Майкл Карпентер.

Він згадав про ухвалену допомогу від США, яка була частиною законопроєкту про додаткове фінансування, схваленого у квітні 2024 року. За його словами, Джо Байден дав доручення виділити підтримку Україні якомога швидше.

– Путін міг би закінчити цю війну хоч сьогодні, якби захотів. І ніхто так сильно не хоче миру, стабільності та безпеки, як український народ. Але нам потрібно дати їм силу, щоб вони могли цього досягнути, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Саме тому в США планують провести дуже предметне обговорення, як узгодити загальну політику для досягнення цієї кінцевої мети – перемоги України, заявив Майкл Карпентер.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-21 21:27:16