Україна і світ

На озброєнні ЗСУ з’явився всюдихід-амфібія ТАХА: характеристики

Фото: Міноборони

Міноборони України кодифікувало та допустило до використання у підрозділах ЗСУ всюдихід-амфібію ТАХА, розроблений українськими інженерами.

У ЗСУ використовують всюдихід-амфібію ТАХА

Зазначається, що всюдихід ТАХА здатен працювати на будь-якій місцевості: болотах, плавнях, глибокому снігу, та навіть під час виїзду з води на кригу.  

Крім того, всюдихід ТАХА ефективно маневрує в обмеженому просторі завдяки невеликим габаритам і можливості розвертатися на місці. 

Також ТАХА долає перешкоди заввишки більш ніж один метр, а тиск на поверхню, який створюють його широкі шини, менший за тиск людської ноги. Таким чином, це дозволяє рухатися по сипучих і нестабільних ґрунтах.

Всюдихід-амфібія ТАХА: характеристики

Всюдихід-амфібія ТАХА може перевозити до однієї тонни вантажу або до 10 пасажирів.  

Швидкість всюдихода ТАХА на суходолі досягає 40 км/год, а на воді — до 6 км/год. 

ТАХА має декілька паливних баків і здатен працювати на одній заправці понад дві доби. 

Українські захисники вже використовують цей всюдихід на фронті для евакуації, перевезення боєприпасів і харчів у складних умовах рельєфу місцевості, де інші види військової техніки не можуть проїхати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 4 серпня, у День Незалежності, Україна вперше застосувала абсолютно новий клас зброї – українську ракету-дрон Паляниця. За інформацією Associated Press, радіус дії ракети становить до 700 км – нарівні з американськими АTACMS.  

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 13:21:44