Україна і світ

Як відмити руки від горіхів: перелік ефективних методів


Забули надіти рукавички перед тим, як почати чистити горіхи? Не дивно, що руки тепер брудні, адже плоди горіхового дерева залишають плями на шкірі та одязі. Позбутися цієї проблеми можна в кілька способів.

Перш ніж вдаватися до радикальних способів, слід спробувати натуральні засоби для боротьби зі слідами від горіхів. Факти ICTV дізналися, чим і як як відмити руки від горіхів.

Чим відмити руки від горіхів

Слід почати відмивати руки одразу після чищення горіхів, інакше доведеться вдатися до більш радикальних методів. Наприклад, можна потерти руки лимоном, сирою картоплею, незрілим виноградом або косметичними засобами для скрабування шкіри.

Варто заздалегідь подумати про засіб профілактики появи плям: перед очищенням горіхів одягніть гумові рукавички та час від часу спостерігайте, чи не з’явилися на них дірки.

Перед очищенням купіть достатню кількість пемзи або скрабу, за допомогою яких можна успішно прибрати сліди після плодів горіхового дерева.

Відразу після очищення горіхів почніть прати речі (футболки, кофти або кардигани) вручну за допомогою мийних засобів. Намагайтеся терти тканину якомога інтенсивніше, щоб позбутися коричневих плям.

Найімовірніше, руки не зможуть одразу очиститися, деякий час незначні плями залишатимуться, проте з часом вони самостійно зникнуть.

Як вивести плями від горіха з рук народними методами

Відмити руки від горіхів у домашніх умовах можна завдяки натуральним продуктам. Розріжте лимон і натріть половинками, щоб відбілити шкіру. Або зробіть ванночку з піною від рідкого мила і лимонним соком, які допоможуть у боротьбі за чистоту.

Крохмаль зможе знебарвлювати плями від горіхів. Найкращий спосіб – подрібнити сиру картоплю на маленькій тертці та потримати руки в подрібненій кашці щонайменше 10-20 хвилин. Після цього потрібно протерти зони з плямами старою зубною щіткою або пемзою.

Залишки від забруднення залишатимуться деякий час, але потім пройдуть самостійно. Перевага цього методу в тому, що він підходить для людей, схильних до алергічних реакцій.

Для боротьби з плямами від горіхів можна використовувати незрілий виноград. Потрібно вичавити з рослини сік у тарілку й опустити в нього руки. Крім того, покращиться якість і міцність нігтів.

Пілінг або скраб, зроблений із солі та косметичних засобів, зможуть повернути колишній вигляд шкіри. Потрібно нагріти руки в гарячій воді, щоб з’явилися зморшки на пальцях, і потерти саморобним або готовим скрабом. Як бонус, після такого масажу руки стануть м’якшими.

Як відмити руки від волоських горіхів хімічними засобами

Відбілювачі для тканини можуть спричинити хімічний опік на шкірі, тому слід двічі подумати перед тим, як вдатися до найрадикальнішого способу. Варто використовувати цей метод тільки за потреби термінового очищення рук (наприклад, перед важливою подією або святом).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як відмити горіх із рук, засоби:

  • За допомогою перекису водню можна відмити свіжі плями від горіхів. Якщо руки не встигли стати коричневими, протріть ватним тампоном місця забруднення.
  • Нашатирний спирт має сильний запах, тому слід очищати руки з ним на балконі або в кімнаті, яка добре провітрюється. Вилийте трохи рідини на серветку і протріть місця, де залишилися сліди від горіхів. Шкіра має бути без ран – спочатку слід легко протирати, а потім почати терти сильніше.
  • Мийні засоби для виведення плям не слід використовувати для очищення рук алергікам та людям, схильним до висипань на шкірі. Якщо інші методи не допомогли, слід спробувати його для боротьби з плямами.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-13 15:13:18