Україна і світ

Приліт по складах РФ у Маріуполі та вибухи у Запоріжжі: події ночі 13 вересня

Протягом минулої доби зафіксовано 143 бойові зіткнення. Ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах ракетного удару із застосуванням ракети Іскандер-М, а також 80 авіаударів, скинувши 117 КАБ. Крім цього, росіяни здійснили 4323 обстріли, з них 167 – із реактивних систем залпового вогню.

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Атака дронів на Україну 13 вересня

У ніч на 13 вересня росіяни атакували територію України 26 ударними БпЛА типу Shahed. безпілотники ворог пускав із Приморсько-Ахтарська та мису Чауда у Криму.

В результаті протиповітряного бою наша авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи мобільних вогневих груп та РЕБ Сил оборони України збили 24 Шахеди у межах Миколаївської, Одеської, Херсонської, Хмельницької та Івано-Франківської областей.

У Маріуполі вночі пролунали вибухи

Вибухи в Маріуполі пролунали вночі 13 вересня під час атаки ударних дронів. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Так, близько другої години ночі був приліт у Маріупольському районі, а саме по території між населеними пунктами Портівське – Рибацьке – Мелекіне. Там почалася детонація боєприпасів та ракет.

Вибухи в Івано-Франківській області

Вночі ворог атакував Івано-Франківську область. Там працювала наша ППО. Наразі всі відповідні служби ліквідовують наслідки повітряної атаки.

На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих, наголосила очільниця ОВА Світлана Онищук.

Авіаудар по Сумщині

Внаслідок ворожої авіаційної атаки по одному із селищ Шосткинського району Сумщини значних руйнувань зазнав житловий сектор. Там сталися пожежі, загинула людина.

Надзвичайники ліквідували загоряння сухої рослинності та запобігли поширенню вогню на приватні житлові будинки й екосистеми.

авіаудар по Сумщині

ДСНС
авіаудар по Сумщині

ДСНС
авіаудар по Сумщині

ДСНС
авіаудар по Сумщині

ДСНС

авіаудар по Сумщині
авіаудар по Сумщині
авіаудар по Сумщині
авіаудар по Сумщині

Вибухи у Запоріжжі

У ніч з 12 на 13 вересня у Запоріжжі було чути вибухи. Перед вибухами у Запоріжжі Повітряні сили попереджали про активність ворожої тактичної авіації, тому була загроза для прифронтових областей. Поки інформації від місцевої чи обласної влади щодо вибухів немає.

РФ намагається зайняти сіру зону на островах та в гирлі Дніпра

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій заявив, що на Придніпровському напрямку нашим підрозділам вдається утримувати позиції на лівому березі Дніпра. Це не тільки Кринки – це сім локацій, починаючи від гирла Дніпра і на схід від Кринків.

Загалом за останній тиждень росіяни близько 60 разів намагалися штурмувати на лівому березі Дніпра.

Зараз росіяни хочуть зайняти сіру зону на островах або в тій місцевості, яка порізана протоками Дніпра саме на лівому березі. Там бойові дії ускладнені потребами в логістиці за допомогою човнів і гідроциклів.

У Києві чоловік заявив про побиття нардепом

У центрі Києва чоловік звернувся до Печерського управління поліції через те, що його начебто вдарив народний депутат.

– До Печерського управління поліції надійшло повідомлення від чоловіка про побиття. Потерпілий зазначив, що його вдарив народний депутат України, – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Поліція зареєструвала повідомлення, наразі триває перевірка. Правоохоронці не вказали, про якого саме депутата йдеться.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 933-тю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

авіаудар по Сумщині

ДСНС
авіаудар по Сумщині

ДСНС
авіаудар по Сумщині

ДСНС
авіаудар по Сумщині

ДСНС

авіаудар по Сумщині
авіаудар по Сумщині
авіаудар по Сумщині
авіаудар по Сумщині

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-13 10:19:13