Україна і світ

Президент Литви, премʼєрка Латвії та глава Сенату Чехії приїхали в Україну на саміт Кримської платформи

Сьогодні, 11 вересня, до України прибули президент Литви Гітанас Науседа, прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня та глава Сенату Чехії Мілош Вистрчил для участі в саміті Кримської платформи. 

Про це лідери країн повідомили на своїх сторінках у соцмережі X.

До України прибули лідери низки країн для участі у саміті Кримської платформи

– Ранок у Києві. Латвія буде разом з українським народом до його перемоги й завжди підтримуватиме Україну на шляху до Європейського Союзу і НАТО! Слава Україні!, — написала прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня у соцмережі X. 

Зараз дивляться

Своєю чергою, очільник Сенату Чехії Мілош Вистрчил повідомив, що прибув до Києва для участі в саміті Кримської платформи також у соцмережі X. 

– Я приїхав до Києва на саміт Кримської платформи. У серпні 2021 року на інавгураційному саміті платформи я сказав, що анексія Криму не може бути аналогом нашого Мюнхена “про нас без нас”. Я тоді представляв Чехію і наголосив, що ми маємо стати на захист України, – написав він у соцмережі Х. 

Вистрчил зазначив, що події після окупації Криму демонструють, що якщо підтримки буде недостатньо, Росія не зупиниться.

Крім того, глава чеського Сенату наголосив, що слід пам’ятати, що мирні переговори не можуть відбутися без участі України, і результати переговорів мають бути прийнятними для України.

Про свій приїзд до України президент Литви Гітанас Науседа також повідомив у соцмережі X. 

– Щойно приїхав до Києва. Приємно повернутися і зустріти мого дорогого друга Володимира Зеленського на знак солідарності з Україною. Надання військової та економічної підтримки Україні має вирішальне значення для захисту її суверенітету та територіальної цілісності, – написав Гітанас Науседа.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Гітанас Науседа

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 10:50:39