Україна і світ

Генсек НАТО: Україна досягла багато в ході операції під Курськом

Фото: Офіс президента

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україні вдалося “досягти багато” в ході операції в Курській області Росії, яку ЗСУ ведуть уже майже місяць.

Про це він сказав на пресконференції в Осло, яка пройшла 5 вересня.

Операція ЗСУ на Курщині – позиція Столтенберга

Водночас Столтенберг не став давати оцінок та прогнозів щодо розвитку ситуації на російській території в найближчому майбутньому.

Зараз дивляться

— Тільки українці можуть зробити важкий вибір, який необхідний, наприклад, де розмістити свої сили і який тип війни є доречним у цій ситуації, – пояснив свою позицію політик.

Також він наголосив, що в ході захисту своїх територій від російських загарбників Україна повинна мати право застосовувати далекобійні ракети від своїх західних партнерів.

— У тому числі й завдаючи ударів по військових об’єктах на території Росії. Я радий, що багато країн НАТО надали таку можливість, а ті, які дотримуються обмежень, пом’якшили їх, щоб Україна могла захистити себе, – підсумував Столтенберг.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше генсек НАТО вже заявляв, що Курська операція Сил оборони України на території РФ цілком виправдана та відповідає міжнародному праву з захисту свого суверенітету від збройного вторгнення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 21:01:35