Україна і світ

Удар РФ по Полтаві: лікарі оцінили кожен летальний випадок, що стався вже в лікарнях


Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко вчора, 4 вересня, відвідав із робочим візитом Полтаву, щоб оцінити всю ситуацію, що склалася з наданням медичної допомоги після ракетного удару РФ по місту. Про це головний лікар України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Розібрали похвилинно всі події

Ляшко провів нараду з головою Полтавської обласної військової адміністрації Філіпом Проніним і головними лікарями медустанов міста, де лікуються постраждалі після ракетного удару по Інституту зв’язку.

– Розібрали щохвилини всі події, що і як спрацювало, доповіли про кожний летальний випадок, який уже стався в лікарні, – пише міністр.

Статистика щодо госпіталізацій

За словами Ляшка, станом на 4 вересня було відомо про 211 госпіталізованих постраждалих, ще 87 отримали медичну допомогу амбулаторно.

Зараз дивляться

У лікарнях Полтави до ранку 4 вересня постраждалим від обстрілу зробили 113 операцій. На жаль, 14 людей врятувати не вдалося, вони померли в медустановах.

Кількість загиблих зросла

У четвер, 5 вересня, прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомила, що кількість загиблих унаслідок обстрілу знову зросла – наразі відомо про 54 загиблих.

За повідомленням в.о. міського голови Полтави Катерини Ямщикової, у реанімації перебуває 21 людина.

Нагадаємо, учора начальник Полтавської обласної військової адміністрації Пилип Пронін під час брифінгу зазначив, що серед загиблих є тіла, які ще не ідентифіковані, а кількість зниклих безвісти наразі не коментують.

Раніше Пронін повідомив, що 65 осіб мають важкі поранення, 146 – середньої тяжкості, а 87 — легкі.

Ракетний удар у Полтаві

Третього вересня, близько 9.10, російська армія вдарила ракетами по Полтаві. Як повідомили в Міноборони, Росія використала дві балістичні ракети.

Частково зруйновано одну з будівель Інституту зв’язку, багато хто опинився під завалами. За інформацією відомства, часовий проміжок між тривогою і прильотом був настільки коротким, що застав людей у момент евакуації в бомбосховище. На місці продовжують розбір завалів.

– Поблизу місця влучення розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скло. Пошкоджень зазнали 47 будинків, 277 громадян звернулися до медзакладів по допомогу, – повідомила пише виконувачка обов’язків мера Полтави Катерина Ямщикова.

Серед пошкоджених будинків – 23 приватні домоволодіння та 24 багатоквартирні будинки.

Із 4 серпня в області оголошено триденну жалобу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Віктор Ляшко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 14:03:03