Україна і світ

Медитації замість хімієтерапії: Ель Макферсон розповіла про боротьбу з раком


Австралійська супермодель Ель Макферсон протягом багатьох років приховувала боротьбу з раком та нарешті наважилася розповісти про це світу. Макферсон поділилася, що вирішила відмовитися від хімієтерапії, попри рекомендації 32 лікарів.

Рак в Ель Макферсон – що відомо

У 2017 році лікарі поставили Ель діагноз – рак молочної залози. Вони наполягали на проведенні мастектомії, променевій та гормональній терапіях, хімієтерапії та реконструкції грудей.

Проте супермодель обрала інший шлях. Макферсон перенесла операцію з видалення пухлини, але відмовилася від подальших методів лікування. Вона пояснила це тим, що вирішила довіритися своєму тілу.

Зараз дивляться

 – Це був шок, це було неочікувано. Відмова від стандартних медичних рішень була найскладнішим рішенням в моєму житті. Але відмова від мого внутрішнього відчуття була б ще складнішою, – поділилася 60-річна супермодель.

У той період Ель Макферсон перебувала у стосунках з антивакцинатором Ендрю Вейкфілдом, що також вплинуло на її рішення відмовитися від традиційної медицини. Зірка зізналася, що лікувалася “інтуїтивно, керуючись серцем”, проводячи час у медитаціях і молитвах на пляжі у Маямі.

До яких практик звернулася Ель Макферсон

Протягом восьми місяців Макферсон перебувала у Фініксі – місті в штаті Аризона. Там вона займалася нетрадиційним лікуванням онкології під керівництвом цілого колективу спеціалістів: її лікаря, натуропата, стоматолога, остеопата, хіропрактика та двох терапевтів.

Ель Макферсон зазначила, що її сини Флінн і Сай мали різні думки щодо її вибору. Сай підтримував її, вважаючи хімієтерапію “поцілунком смерті”, тоді як Флінн не погоджувався з відмовою матері від традиційного лікування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Разом з тим, є знаменитості, які все ж дотримуються звичних методів лікування раку. Наприклад, принцеса Уельська Кейт Міддлтон звернулася до превентивної хімієтерапії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 09:01:25