Україна і світ

Англійська мова для початківців: як краще – самостійно чи з репетитором

Сьогодні знання англійської мови відкриває багато можливостей: навчання у престижних міжнародних ВНЗ, працевлаштування у міжнародні компанії, впевненість під час подорожей та можливість доторкнутися до світової літератури та фільмів в оригіналі.

Вивчати англійську можна як самостійно, так і з репетитором. Якщо не знаєте, як краще, можна спробувати обидва варіанти та вирішити, який підходить саме для вас.

У цій статті розглянемо переваги та недоліки кожного методу, а якщо ви вже зробили вибір на користь занять із репетитором, онлайн-платформа Buki School має найбільшу базу репетиторів в Україні.

Зараз дивляться

Із чого почати вивчення англійської мови

На початку вивчення англійської мови слід оцінити свій рівень знань та поставити мету.

Для чого ви хочете вивчити англійську? Отримати престижну роботу, почуватися вільно та комфортно за кордоном, вступити у закордонний виш чи просто для особистого розвитку?

На ці запитання слід дати відповіді як для самостійного навчання, щоб побудувати план навчання, так і для того, щоб пояснити репетитору, яка ваша кінцева мета від занять з ним.

Фото: Buki School

Переваги та недоліки самостійного навчання

Розуміючи, який шлях на вас чекає під час самостійного вивчення англійської мови, ви можете оцінити, скільки ресурсу буде витрачатися на цю мету.

Переваги

  1. Вільний графік. Самостійно визначаєте, скільки часу та коли ви будете витрачати на заняття. Не треба підлаштовуватися під розклад репетитора або групи.
  2. Індивідуальний темп. Ви можете рухатися за власним темпом.
  3. Вибір матеріалів. Ви можете самостійно обирати, якими підручниками та ресурсами будете користуватися під час вивчення мови. В інтернеті є багато матеріалів у вільному доступі, які допоможуть у процесі занять.
  4. Розвиток дисципліни. Самостійне навчання розвиває самодисципліну, відповідальність за свій результат та вміння розв’язувати складні завдання.
  5. Відсутність витрат. Очевидно, що ви економите на платні спеціалісту, але витрачаєте більше часу на самостійне планування занять та пошук матеріалу.

Недоліки

  1. Відсутність систематичності. Вивчення іноземної мови потребує регулярності та чіткого плану. Якщо ви не володієте навичками планування та самодисципліни, вивчати мову самостійно буде складно та майже не результативно.
  2. Відсутність зворотного звʼязку. Самостійно складно виявити та виправити помилки, оцінити прогрес у навчанні та підтримувати мотивацію.
  3. Відсутність розмовної практики. Для вивчення мови потрібна розмовна практика, яку неможливо отримати під час самостійного вивчення.

Переваги та недоліки навчання з репетитором

Індивідуальні заняття з репетитором дають змогу структуровано вивчати дисципліну та скоріше досягти результатів. Розглянемо детальніше переваги та недоліки індивідуальних занять.

Переваги

  1. Індивідуальний підхід. Репетитор складає програму навчання, адаптовану до рівня знань та відповідно до потреб та мети учня.
  2. Постійний зворотний зв’язок. Викладач може вказати на помилки, виправити вимову та оцінити прогрес навчання.
  3. Мотивація та підтримка. Репетитор допомагає підтримувати мотивацію та організовувати навчальний процес.
  4. Розвиток комунікативних навичок. Заняття з викладачем дають більше можливостей для живого спілкування англійською мовою.
  5. Використання ефективних методик. Репетитор може підібрати та використовувати різні методи навчання.

Недоліки

  1. Вартість. На заняття з репетитором треба виділити бюджет. Одне заняття коштує від 288 грн.
  2. Сталий графік. Графік занять можна узгодити з репетитором, але треба буде виділити 2-3 сталі години часу на тиждень.

Переваг занять з репетитором набагато більше, ніж недоліків.

Також можна спробувати безплатне пробне заняття, щоб зрозуміти, чи підходить цей метод особисто вам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Buki School

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 11:11:54