Україна і світ

Передавав окупантам локації ЗСУ: на Донеччині затримали інформатора ФСБ

Фото: СБУ

У Донецькій області правоохоронці затримали російського інформатора, який надавав окупантам дані про місця розташування українських військ, які обороняють Торецьк. 

Про це повідомили у Службі безпеки України.

На Донеччині викрили інформатора ФСБ РФ

Ворожим поплічником виявився колишній працівник місцевого підрозділу розформованої міліції, який чекав на захоплення окупантами громади. 

Зараз дивляться

Для того, щоб допомогти росіянам прорватися до міста, інформатор ФСБ приховано фільмував розташування опорних пунктів та укріпрайонів українських захисників.

Крім того, ворожий поплічник намагався встановити координати штабів та бойових позицій артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи ЗС РФ на Торецькому напрямку. 

Роздобуту інформацію інформатор ФСБ надсилав у Telegram-бот, який адмініструвався працівниками російської спецслужби. 

Також зловмисник передавав відомості своєму знайомому – “співробітнику народної міліції ДНР”, який працює на спецслужбу країни-агресорки.

Яке покарання загрожує поплічнику ФСБ

Згодом співробітникам СБУ вдалося затримати ворожого поплічника. У нього вилучили телефон, який фігурант використовував для комунікації з російськими загарбниками.  

Наразі інформатор ФСБ перебуває під вартою. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ). 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 11:05:04