Україна і світ

У деяких кварталах Покровська будують укріплення – голова МВА

Кілька ліній оборони від лінії фронту до Покровська Донецької області зведено ще у 2022 році, а зараз будуємо укріплення лише в деяких кварталах міста під контролем військових.

Про це в ефірі Радіо Свобода розповів очільник Покровської МВА Сергій Добряк, відповідаючи на запитання про те, чи готується місто до вуличних боїв.

Будівництво укріплень в Покровську

– До вуличних боїв ще у нас декілька ліній оборони збудовано вже. Ми спільно з ОВА, нашими громадами, військовими інженерами цей процес розпочали ще в 2022 році, – наголосив він.

Зараз дивляться

Добряк пояснив, що за кожним містом у Донецькій області закріплена бойова бригада, яка контролює план оборони міста і побудову укріплень, вони також мають завдання від військових на побудову таких укріплень у деяких районах міста.

– Нашими зусиллями за допомогою комунальників, за допомогою шахтарів, за допомогою ДФТГ (добровольчого формування територіальної громади, – Ред.) збудовано вже те, що було потрібно. Ми отримали завдання на внутрішньоквартальні укріплення не по всьому місту, а з певних напрямків, скажімо так, – сказав голова МВА.

Евакуація з Покровська

Наразі у Покровську залишається близько 30 тис. жителів, більше пловини вже евакуювалася.

За даними Добряка, станом на 2 вересня у місті залишилось 1 365 дітей, а загалом у громаді, куди входить Покровськ. Родинське і 39 сіл, – 2 279.

З сіл біля лінії фронту вивезли вже всіх дітей, триває примусова евакуація дітей із батьками з двох міст і 12 сіл.

Добряк каже, що темпи евакуації зросли – виїжджає близько двох тисяч на добу.

– Зараз займаємось містами Покровськ і Родинське.  Триває евакуація дуже нормальними темпами, – додав чиновник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Покровська МВА

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 14:06:50