Україна і світ

В Іспанії двоє людей померли від вірусу Західного Нілу


В Іспанії зареєстровано два нових смертельних випадки від вірусу Західного Нілу. Усі постраждали були жителями провінції Севілья.

Фахівці епіднагляду повідомили, що за останні кілька тижнів у регіоні захворіло 10 людей: троє пацієнтів вже виписані з лікарні, інші все ще отримують лікування.

Загалом за даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, від початку 2024 року в Європі від недуги загинуло вісім людей.

Зараз дивляться

Що таке вірус Західного Нілу

Вірус вперше був виявлений у Західній частині Нілу, в Уганді, в 1937 році. Основні переносники –  комарі, зараження відбувається через укус комахи.

Небезпека полягає в тому, що більшість інфікованих вірусом Західного Нілу не відчуває жодних симптомів. Лише у 20% можуть з’явитися симптоми, схожі на грип: лихоманка, головний біль, втома та висип.

У важких випадках це може призвести до розвитку енцефаліту або менінгіту. Особливо вразливі люди з ослабленою імунною системою та особи поважного віку.

Медики закликають жителів бути обережними, носити захисний одяг та користуватися репелентами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі місцева влада продовжує моніторинг ситуації та вживає заходів для контролю популяції комарів у регіонах підвищеної небезпеки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 15:16:29