Україна і світ

Південна Корея проведе розслідування через фейкові знімки в Telegram


Глава Південної Кореї закликав розпочати розслідування Telegram через фейкові відео з південнокорейськими жінками в месенджері. Сексуалізовані ролики та фото створюють за допомогою АІ та поширюють за допомогою сервісу Павла Дурова.

Південна Корея проведе розслідування через Telegram

Повідомлення про вивчення роботи месенджера і порушень з’явилися після арресту засновника Telegram Павла Дурова у Франції.

Для подальшого розслідування, комісія зі стандартів зв’язку Кореї проведе нараду, де обговорюватимуть заходи з боротьби з фейковими відео та фото оголених жінок.

Зараз дивляться

– Це експлуатація технології з опорою на захист анонімності. Це явний злочин, – заявив південнокорейський глава Юн Сок Йоль.

За даними місцевої поліції, за перші сім місяців цього року було зареєстровано 297 випадків сексуальних злочинів у мережі, і більшість обвинувачених – люди, старші за 20 років. Саме їх звинувачують у поширенні фейкових фото з оголеними студентками та школярками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що арешт Дурова посилив популярність Telegram. Сервіс почали завантажувати частіше, ніж до затримання мільярдера.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 11:10:26