Україна і світ

Інвестиції держави в оборонний комплекс сягнули понад $7 млрд – Умєров

Фото: Міноборони

Інвестиції в оборонну індустрію з боку України сягнули понад $7 млрд, завдяки чому створюється “величезна підтримка” українського оборонно-промислового комплексу під час недоотримання міжнародної технічної допомоги.

Про це під час форуму Україна 2024. Незалежність, заявив очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров.

Інвестиції в оборонну індустрію

– Ми разом з урядом, Верховною Радою, інвестували в оборонні індустрії. Наші інвестиції сягають понад $7 млрд. І ці інвестиції нам забезпечили дуже величезну підтримку під час того, що ми не доотримували міжнародну технічну допомогу, – сказав він.

Міністр оборони додав, що його відомство, зокрема, спрямовувало інвестиції у дрони, РЕБ, а також наземні роботизовані комплекси.

Зараз дивляться

Крім того, важливими є інвестиції й у військову інфраструктуру, зазначив Умєров, а як приклад навів те, що зараз триває реконструкція госпіталів у різних містах України

– Як ви знаєте, ми будували кілометри різних фортифікаційних споруд, вогневих опорних пунктів, ротних опорних пунктів. Нині продовжуємо напрям з реконструкції госпіталів у різних містах України, – сказав міністр.

Окремо Рустем Умєров нагадав про створення єдиного державного реєстру призовників і висловив сподівання на швидке створення застосунку Ветеран+.

– Як ви знаєте, для рекрутингу запустили Резерв+, Армія+. Сподіваюся, скоро разом з Мінветеранів, Мінцифрою створимо і Ветеран+, – заявив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, на початку серпня спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер озвучила, яким може виглядати українське майбутнє, враховуючи не лише перемогу у війні з РФ, але й відбудову держави. Зокрема, у плані щодо відновлення України Пріцкер наголосила і на важливості інвестицій у державу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 18:26:11