Україна і світ

Зеленський про ядерні погрози РФ: Путін дуже любить своє занадто довге життя

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський вважає залякуванням ядерні погрози Росії.

Глава держави переконаний, що кремлівський диктатор Володимир Путін дуже цінує своє життя і владу, щоб ризикувати застосуванням ядерної зброї.

Про це він заявив під час спілкування із журналістами у межах форуму Україна 2024. Незалежність у вівторок, 27 серпня.

Зараз дивляться

Зеленський про ядерні погрози РФ

— Вони завжди залякують. Частиною цієї залякувальної програми є і залякування ядерною зброєю. Тому вірити в це, не вірити… Я про це говорив: я вважаю, що Путін надто любить своє життя, занадто довге. Тому мені здається, що він буде триматися за це крісло, за свій Кремль і за підтримку суспільством його дій, – сказав президент.

Зеленський додав, що використання ядерної зброї навряд чи підтримає весь світ.

— Думаю, буде дуже швидка відповідь усього світу. Або ми з вами тоді нічого не розуміємо в безпеці у світі, якщо комусь у світі дозволено використати чи навіть думати про використання ядерної зброї, – сказав Зеленський.

Перед цим міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Москва оновлює свою ядерну доктрину.

Також російський посадовець назвав “шантажем та грою з вогнем” дискусії щодо можливості застосовувати ракети Storm Shadow для ударів по Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У травні Зеленського вже питали про ядерні погрози Росії. Тоді президент також сказав, що вважає, що диктатор Путін утримається від застосування ядерної зброї в Україні з почуття самозбереження.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 18:06:43