Україна і світ

Головні новини 26 серпня: атака на Україну, графіки відключення світла повертаються

Фото: Факти ICTV

Російська армія завдала масованого ракетно-дронового удару по Україні. Унаслідок російської масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України.

Вибухи в Києві 26 серпня завершилися ліквідацією майже 20 безпілотників та ураженням орієнтовно півтора десятка ракет.

Під час вибухів у Луцьку 26 серпня було пошкоджено два будинки та об’єкт інфраструктури. Є загиблий та постраждалі.

Зараз дивляться

Комбінована атака Росії 26 серпня по Україні нанесла шкоди об’єктам української енергетичної інфраструктури. Укренерго надало розпорядження запровадити екстрені відключення світла.

Що відбулося в Україні та світі за добу 26 серпня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Масований обстріл України армією РФ

Зранку 26 серпня Росія завдала комбінованого масованого удару. Унаслідок російської атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що під час масованого обстрілу 26 серпня сили ППО збили 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БпЛА. Крім того, кілька одиниць БпЛА локаційно втрачені на території України, ще два – перетнули кордон з Білоруссю.

Росія застосувала по Україні щонайменше 236 засобів повітряного нападу: 127 ракет різних типів повітряного, наземного, морського базування та 109 ударних безпілотників.

Російську атаку 26 серпня назвали однією з наймасованіших за час повномасштабної війни. Є влучання по цивільних об’єктах і житлових будинках і, на жаль, є загиблі та поранені.

Від російських ракет та дронів постраждали Київ, Одеса, Запоріжжя, Черкаси, Дніпро, Кривий Ріг, Харків, Миколаївщина, Житомир, Кропивницький, Хмельницький, Вінниця, Рівне, Луцьк, Івано-Франківщина, Київщина, Львівщина, Полтавщина, Прикарпаття.

Вибухи в Києві 26 серпня

Вибухи у столиці 26 серпня лунали з близько третьої ранку, коли РФ розпочала обстріл України ударними дронами.

Загалом у Києві сили ППО знищили майже 20 безпілотників та уразили близько півтора десятка ракет. Частину ворожих БпЛА знищили ще на підступах до столиці.

Уламки одного з останніх БпЛА впали на трасу Київ – Обухів на межі Голосіївського району столиці. Через це спалахнуло авто, постраждав водій. У Києві минулося без руйнувань.

Під час обстрілу у низці районів Києва зникло світло. Разом з електропостачанням у деяких районах пропало й водопостачання. Про відсутність води повідомляли у Шевченківському, Святошинському, Солом’янському та Голосіївському районах.

Також у столиці було обмежено роботу низки станцій метрополітену. Деякі станції працювали в режимі укриття, а наземні були закриті.

У Луцьку через атаку РФ пошкоджено багатоквартирний будинок

Під час масованого обстрілу України у кількох мікрорайонах Луцька пролунали вибухи.

Відомо про пошкодження двох житлових будинків та інфраструктурного об’єкта. Одна людина загинула, є травмовані.

За даними начальника ОВА Юрія Погуляйко, одну з багатоповерхівок у місті пошкодили уламки російського дрона. Це сталося орієнтовно о пів на дев’яту ранку, коли було збито ударний безпілотник Shahed-136/131. Його уламки пошкодили багатоквартирний будинок.

Рятувальники оперативно ліквідували наслідки займання та руйнування конструкцій в одній із квартир. Крім цього, мешканцям будинку допомогли евакуюватись у безпечне місце.

Близько 10:00 керівник Волинської ОВА зазначив, що через ворожу атаку пошкоджено ще один житловий будинок в обласному центрі.

Ситуація в енергетиці

На тлі масованої атаки росіян на енергетичну інфраструктуру України Укренерго розпорядилося запровадити екстрені відключення світла.

Внаслідок масованого обстрілу росіянами було також знеструмлено низку об’єктів Укрзалізниці у різних регіонах.

Всі рейси, які тимчасово зупинились у зв’язку зі знеструмленнями після масштабної ворожої атаки, були підхоплені резервними тепловозами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Радник прем’єр-міністра та член Наглядової ради Укренерго Юрій Бойко заявив, що поки складно спрогнозувати, чи вплинула сьогоднішня масована ракетна атака РФ на українську енергосистему стосовно майбутніх відключень. Водночас плани щодо підготовки до зими доведеться коригувати.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 20:23:16