Україна і світ

У Парижі затримали Павла Дурова через непрозорість Telegram – TF1

Російського підприємця, а також засновника і гендиректора месенджера Telegram Павла Дурова заарештували в Парижі.

Про це повідомляє французький телеканал TF1.

Затримання Дурова

Арешт Дурова стався 24 серпня, близько восьмої години вечора за місцевим часом, коли той виходив зі свого приватного літака в аеропорту Ле-Бурже.

Зараз дивляться

За даними телеканалу, Павло Дуров був зареєстрований у FPR (картотека розшукуваних осіб) і щойно прибув з Азербайджану.

Павло Дуров був зареєстрований у FPR (картотеці розшукуваних осіб) і прибув прямо з Азербайджану. Затримання відбулось через те, що був на Дурова був виписаний французький ордер на розшук, виданий Національним департаментом кримінального розшуку Франції, на підставі попереднього розслідування.

Арешт Дурова: чому на нього виписали ордер на обшук

Як пише TF1, що ордер на обшук від влади Франції був виписаний, оскільки французькі суди вирішили, що відсутність поміркованості та співпраці з правоохоронними органами, а також інструменти, які пропонує Telegram (одноразовий номер, криптографія тощо), роблять його співучасником наркоторгівлі, педофільських злочинів та шахрайства.

Цей ордер на обшук був дійсний, якщо і тільки якщо Павло Дуров перебував на території Франції.

– Сьогодні ввечері він припустився помилки. Ми не знаємо чому… У будь-якому випадку, він заарештований, – повідомило TF1-LCI джерело, близьке до слідства.

Оскільки Павло Дуров знав, що є персоною нон-грата у Франції, він мав звичку подорожувати до Еміратів, країн колишнього СРСР, Південної Америки та інших.

Зазначається, що, як правило, він мало подорожував Європою і уникав країн, де Telegram перебуває під додатковим контролем.

Арешт Дурова: що далі

Зазначається, що цієї суботи ввечері Павло Дуров має постати перед слідчим суддею перед тим, як йому можуть озвучити обвинувачення в неділю за цілу низку злочинів: тероризм, наркотики, співучасть, шахрайство, відмивання грошей, поводження з краденими товарами, педофільський контент і т.д.

– Павло Дуров точно опиниться в СІЗО. На своїй платформі він дозволив вчинити незліченну кількість правопорушень і злочинів, щодо яких він не зробив нічого, щоб стримати їх або співпрацювати, – прокоментував TF1/LCI слідчий.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що власникам гаджетів Apple, які користуються українськими SIM-картами, можуть обмежити доступ до деяких новинних Telegram-каналів, які мають ознаки пропагандистських.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Павел Дуров

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-25 00:13:47