Україна і світ

Віджимається не гірше за тренера: Boston Dynamics показала нового робота Atlas


Інженери Boston Dynamics вперше показали нового робота-гуманоїда Atlas у роботі. Раніше розробку розкрили тільки у квітні 2024 року, під час її анонсу.

Boston Dynamics показала можливості Atlas

Так, інженери у своїй звичній манері показали рухи робота за допомогою короткого ролика в YouTube. Atlas самостійно стоїть, а потім приймає положення для фізичних вправ, і робить цикл віджимань. Щоправда, таким чином м’язову масу робот не набере.

Зараз дивляться

Для віджимань у бота є спеціальні насадки для кінцівок рук, що натякає на його універсальність.

Спочатку компанія Boston Dynamics описувала новий Atlas як здатний “рухатися за межами людських можливостей”. Поки що сім віджимань під силу і людині.

На відміну від попередньої версії, новий бот має шарнірні з’єднання, та й більше нагадує людину. У нього пряма спина і довші кінцівки, і він здатний виконувати нудну і небезпечну роботу, яка може виявитися проблемою для живого співробітника.

З моменту анонсу робота Boston Dynamics у квітні, його навчили віджиматися і стояти на ногах. Швидше за все, це далеко не всі його можливості, і скоро інженери покажуть акробатичні трюки, які виконувала і попередня версія робота.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Boston Dynamics

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 13:14:32