Україна і світ

Нові речові докази: у справі про вбивство Фаріон знайдено пістолет

Фото: УНІАН

Під час обшуків у справі про вбивство мовознавиці Ірини Фаріон поліція знайшла пістолет.

Про це йдеться в ухвалі Галицького районного суду Львова.

Був знайдений пістолет Форт та набої.

Зараз дивляться

Слідчі поліції подали клопотання про накладання арешту на майно, яке було вилучене під час проведення обшуку 14 серпня. Адреса та власник житла в матеріалах не вказується.

У ході обшуків правоохоронці знайшли мобільний телефон IPhone 11 із sim-карткою, IPhone 7 із sim-карткою, планшет марки Lenovo, пістолет Форт 12-Р з магазином 12 набоїв 9 ПА, 138 набоїв 9 ПА, наждачний папір, свердла, викрутки, штангенциркуля, 4 пружини, 3 протирки, шомпол, 2 книжечки, пару червоних рукавиць, 3 гумові кульки, 2 коробки марки Sara, коробки до мобільних телефонів.

Галицький районний суд Львова арештував вказане майно 19 серпня.

Львівський суд зобов’язав правоохоронців повернути вилучені $1900, €100 та банківські картки.

Речниця Нацполіції Олена Бережна в коментарі РБК-Україна повідомила, що знаряддя вбивства ще шукають.

– Поліція проводить ряд заходів, направлених на встановлення місцезнаходження знаряддя вбивства, вилучені у результати обшуків речові докази направляються на проведення експертиз, слідчі дії тривають, – зазначила вона.

Вбивство Фаріон

Ввечері 19 липня у Львові сталося вбивство Ірини Фаріон. У мовознавицю стріляли неподалік її будинку, а пізніше вона померла у реанімації.

Вже 25 липня підозрюваного у вбивстві Фаріон затримали у Дніпрі. Ним виявився 18-річний місцевий мешканець В’ячеслав Зінченко. Сам хлопець на допиті, на запитання, чи вважає себе винним у скоєному злочині, сказав “буде видно, подивимось”.

26 липня Галицький районний суд Львова відправив під арешт на два місяці 18-річного хлопця, а 5 серпня суд, незважаючи на клопотання адвокатів підозрюваного, залишив його під вартою. Вони просили призначити цілодобовий домашній арешт із електронним браслетом та заборонити йому спілкуватися зі свідками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Більш детально про справу щодо вбивства Фаріон, а саме, хто замовив екснардепку та про що мовчить підозрюваний і не говорять слідчі, читайте за посиланням.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 16:49:43