Україна і світ

ГУР МОУ презентувало фільм про полеглого Героя України підполковника Валерія Чибінєєва

Кореспондент АрміяInform побувала на презентації в Києві.

У стрічці зібрані спогади близьких про життя, вибір і вчинки воїна, який ще в дитинстві обрав шлях, сказавши виховательці, що стане офіцером.





Валерій Чибінєєв з 2014 року брав участь у бойових діях на Донеччині і Луганщині, отримав позивний «Каракурт». У 2016-му Валерію Чибінєєву було присвоєно звання Героя України.

Він загинув у бою в Гостомелі у свій день народження — 3 березня 2022 року. За свідченням побратимів, усі російські БМД, які тоді були зупинені на блокпосту, мали кульові отвори від його снайперської гвинтівки. Коли набої до Barret 50 калібру закінчилися, Валерій продовжував вести бій з автоматом, поки дві ворожі кулі не обірвали його життя.

«Валера сказав мені — зараз я бороню свій дім в самому прямому сенсі», — згадує дружина воїна Катерина.

«Це людина з великим серцем, справжній лицар, чия сміливість, винахідливість, доброта, вчинки, чий життєвий і бойовий шлях надихають зараз і надихатимуть у майбутньому молодих», — сказав автор фільму Тарас Шако.

В одному з епізодів фільму показано напис на пам’ятнику Валерія Чибінєєва, слова воїна і офіцера — «Ти відповідаєш перед людьми і сумлінням за кожне прийняте рішення, кожен вчинок».

Історія героя також представлена в друкованому варіанті з архівними фото, вона увійде у велику книгу розповідей про видатних розвідників, які своїми подвигами міняли хід війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Київська міська рада вшанувала подвиг братів Чибінєєвих, перейменувавши на їхню честь вулицю в Дарницькому районі столиці.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-22 16:51:34