Україна і світ

В Україні здорожчає бензин та інше пальне – законопроєкт

Фото: Pexels

В Україні бензин подорожчає на 10 грн, дизель – на 11 грн, а скраплений газ – на 600 грн за балон, якщо президент Володимир Зеленський підпише законопроєкт про підвищення акцизного податку на пальне.

Про це заявила очільниця Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі одного з українських телеканалів.

Підвищення цін на бензин, дизель і скраплений газ

– Там же чотири етапи підвищення. Підвищуються бензин – на 10 грн, дизельне пальне – на 11 грн. І на скраплений газ підвищили так, що люди, 700 тис. домогосподарств, які купляли балон за 1,2 тис. грн, купуватимуть його за 1,8 тис. грн, – заявила Ніна Южаніна.

Ніна Южаніна висловила стурбованість, що хоч підвищення відбуватиметься у чотири етапи, однак це все одно негативно вплине на аграріїв з новими акцизами.

Зараз дивляться

– А ви знаєте, що скраплений газ використовують купа аграріїв? Вони на полях встановлюють установки, тому що туди природний газ, звісно, не проведеш у зв’язку з безпекою. Там сушка, технічні процеси відбуваються, – пояснила вона.

Водночас Ніна Южаніна наголосила, що потрібно шукати компроміс з Міжнародним валютним фондом після подання відповідного законопроєкту, інакше це може зіпсувати відносини з міжнародними партнерами.

Нещодавно стало відомо, що народні депутати не підтримали постанови, які блокували підписання главою парламенту та президентом законопроєкту №11256-2, який стосується підвищення акцизного податку на пальне.

Очікується, що нові акцизи набудуть чинності з початком осені, тобто з 1 вересня 2024 року, заявив народний депутат України Ярослав Железняк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У картці законопроєкту на сайті парламенту зазначено, що документ уже підписано очільником Верховної Ради Русланом Стефанчуком та направлено на підписання президенту України Володимиру Зеленському.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 23:34:09