Україна і світ

Виправдовував окупантів і закликав не брати участь у спротиві: на Черкащині викрили клірика УПЦ МП

Фото: СБУ

У Черкаській області викрили ще одного настоятеля храму Української православної церкви Московського патріархату, який виправдовував воєнні злочини російських окупантів.

Як викрили клірика Черкаської єпархії УПЦ Московського патріархату

За інформацією Служби безпеки України, йдеться про настоятеля одного з храмів Корсунь-Шевченківського благочиння, який виправдовував повномасштабну війну Росії проти України.

Клірик Черкаської єпархії УПЦ Московського патріархату поширював відео серед місцевих жителів громади із закликами не брати участь у спротиві російській агресії та виїжджати за кордон.

Зараз дивляться

Він розсилав відеозаписи через популярні месенджери, в яких виправдовував воєнні злочини російських окупантів і намагався дискредитувати вище військово-політичне керівництво України, зазначили в СБУ.

Ініційована експертиза підтвердила факти злочинних дій представника УПЦ Московського патріархату.

Йому повідомили про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вісім підозр отримали клірики Черкаської єпархії УПЦ (МП) за публічну підтримку агресора та поширення ворожої пропаганди.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 20:02:37