Перець у маринаді на зиму: найсмачніший рецепт
Перець у маринаді на зиму можна приготувати за багатьма рецептами. Але найкращий – в медовому маринаді, ніжному, солодкому й водночас пікантному.
Особливу роль у цьому рецепті відіграє саме мед, який не тільки надає страві солодкого відтінку, а й забезпечує природну консервацію.
Отже, як закрити найсмачніший маринований перець на зиму – читайте в матеріалі. Цей рецепт поєднує простоту приготування з багатством смаку, який захоплює своїм контрастом і неймовірним ароматом.
Зараз дивляться
Перець у маринаді на зиму
Вибір перцю для маринування має значення – для цього рецепту краще підійдуть товстостінні сорти, такі як болгарський. Використання перцю різних кольорів додасть заготівлі не лише багатства смаку, а й яскравості.
Інгредієнти на 4 півлітрові банки:
- перець болгарський – 2,5 кг
- мед (будь-який, але не гречаний) – 5 ст. л. чи до вашого смаку
- вода – 700 мл
- сіль – 1 ст. л.
- оцет 9% – 100 мл
- олія (соняшникова чи оливкова) – 150 г
- часник – 6 зубків (дрібно поріжте)
- лавровий лист – 3 шт.
- гострий перець – 2 шматочки
- горошини чорного та духмяного перцю – по 5 шт.
Замість меду можна взяти цукор. Для запропонованої кількості інгредієнтів достатньо буде 180 г цукру.
Перець у маринаді на зиму рецепт покроково:
- Для маринаду каструлю влити 700 мл води. Додати цукор, сіль, оцет, олію, дрібно нарізаний часник, лаврові листочки, шматочки гострого перцю, чорний та духмяний перець та мед.
- Доводимо маринад до кипіння і викладаємо підготовлений болгарський перець. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Це дасть змогу перцю зберегти свою текстуру та просочитися усіма ароматами спецій.
- Гарячий перець щільно розкладаємо у стерилізовані банки. Потім вливаємо маринад, в якому вони варилися.
- Банки з перцем у маринаді на зиму закатуємо, перевертаємо та накиваємо теплою ковдрою. Залишаємо на добу, а потім переносимо на зберігання у погреб чи комору.
Маринований перець у медовому маринаді можна зберігати в прохолодному місці протягом 8-12 місяців, а якщо відкрити банку – тримати її в холодильнику.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 11:40:07