Україна і світ

Перець у маринаді на зиму: найсмачніший рецепт

Перець у маринаді на зиму можна приготувати за багатьма рецептами. Але найкращий – в медовому маринаді, ніжному, солодкому й водночас пікантному.

Особливу роль у цьому рецепті відіграє саме мед, який не тільки надає страві солодкого відтінку, а й забезпечує природну консервацію.

Отже, як закрити найсмачніший маринований перець на зиму – читайте в матеріалі. Цей рецепт поєднує простоту приготування з багатством смаку, який захоплює своїм контрастом і неймовірним ароматом.

Зараз дивляться

Перець у маринаді на зиму

Вибір перцю для маринування має значення – для цього рецепту краще підійдуть товстостінні сорти, такі як болгарський. Використання перцю різних кольорів додасть заготівлі не лише багатства смаку, а й яскравості.

Інгредієнти на 4 півлітрові банки:

  • перець болгарський – 2,5 кг
  • мед (будь-який, але не гречаний) – 5 ст. л. чи до вашого смаку
  • вода – 700 мл
  • сіль – 1 ст. л.
  • оцет 9% – 100 мл
  • олія (соняшникова чи оливкова) – 150 г
  • часник – 6 зубків (дрібно поріжте)
  • лавровий лист – 3 шт.
  • гострий перець – 2 шматочки
  • горошини чорного та духмяного перцю – по 5 шт.

Замість меду можна взяти цукор. Для запропонованої кількості інгредієнтів достатньо буде 180 г цукру.

Перець у маринаді на зиму рецепт покроково:

  1. Для маринаду каструлю влити 700 мл води. Додати цукор, сіль, оцет, олію, дрібно нарізаний часник, лаврові листочки, шматочки гострого перцю, чорний та духмяний перець та мед.
  2. Доводимо маринад до кипіння і викладаємо підготовлений болгарський перець. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Це дасть змогу перцю зберегти свою текстуру та просочитися усіма ароматами спецій.
  3. Гарячий перець щільно розкладаємо у стерилізовані банки. Потім вливаємо маринад, в якому вони варилися.
  4. Банки з перцем у маринаді на зиму закатуємо, перевертаємо та накиваємо теплою ковдрою. Залишаємо на добу, а потім переносимо на зберігання у погреб чи комору.

Маринований перець у медовому маринаді можна зберігати в прохолодному місці протягом 8-12 місяців, а якщо відкрити банку – тримати її в холодильнику.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 11:40:07