Україна і світ

Соус з абрикосів до м’яса на зиму: рецепт приготування

Як ви ставитеся до експериментів на кухні? Сьогодні поділюся дуже цікавим і смачним рецептом. Готувати будемо соус з абрикосів до м’яса на зиму.

Ця чудова добавка здивує вас своєю універсальністю та незвичайним поєднанням смаків. А головне – її можна заготовити на зиму, щоб насолоджуватися свіжістю та абрикосовим ароматом навіть у холодну пору року.

Чому саме абрикосовий соус? Абрикоси мають природну солодкість і легку кислинку, яка чудово поєднується з м’ясними стравами. Вони багаті на вітаміни А і С, калій та антиоксиданти. Цей соус не лише додасть м’ясу неперевершеного смаку, а й зробить його більш апетитним.

Соус з абрикосів до м’яса на зиму: рецепт

Використовуйте добре стиглі абрикоси. Якщо абрикоси недозрілі, додайте більше цукру та проваріть соус довше рекомендованого часу приготування.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг
  • цукор – 200-300 г
  • вода – 1-1,5 склянки
  • сіль – 1 ч. л.
  • суміш кориці, меленого чорного та червоного перцю та імбиру – 1,5 ч. л.
  • часник – 2-4 зубки
  • гвоздика (за бажанням) – 3-5 шт.
  • яблучний оцет – 1-2 ст. л.

Як готувати абрикосовий соус до м’яса: рецепт покроково

  1. Промийте абрикоси холодною водою, розділіть на половинки та приберіть кісточки.
  2. У великій каструлі поєднайте абрикоси, цукор і воду. Доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть близько 25 хвилин.
  3. Додайте подрібнений часник, сіль та усі інші спеції. Перемішайте та продовжуйте готувати ще 10 хвилин.
  4. Зніміть каструлю з вогню і дайте соусу трохи охолонути. Подрібніть занурювальним блендером.
  5. Каструлю знову поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Додайте до соусу з абрикосів гвоздику. Варіть близько 7 хвилин. Наприкінці приготування влийте яблучний оцет та ретельно перемішайте. Гвоздику приберіть з соусу.
  6. Поки наша чудова приправа до м’ясних страв готується, підготуйте невеликі банки. Добре їх промийте і простерилізуйте – це зручно зробити в духовці або на пару.
  7. Гарячий соус розлийте по банках і закатайте. Переверніть банки догори дном і дайте їм повністю охолонути.

Соус з абрикосів до м’яса на зиму здатен перетворити звичайну м’ясну страву на справжній кулінарний шедевр. Подавайте соус до запеченого або смаженого м’яса – свинини, курятини, яловичини чи баранини. Готуйте з задоволенням, експериментуйте і насолоджуйтесь смаком!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 18:10:38