Україна і світ

Україну очікує глобальний дефіцит лікарів: міністр дав невтішний прогноз до 2030 року

Міністерство охорони здоров’я України прогнозує дефіцит медичних кадрів на глобальному рівні до 2030 року. Про це в інтерв’ю виданню BBC Україна сказав міністр Олег Ляшко.

Медичну реформу не зупиняли і під час війни

Очільник МОЗ зазначив, що зараз розробляються стратегії, які б забезпечили систему охорони здоров’я кваліфікованими працівниками.

Ляшко наголосив, що це надзвичайно складна проблема. Рішення не зупиняти медичну реформу навіть під час війни було прийнято в тому числі і через брак кадрів.

– Ми провели госпітальне планування, поділили лікарні за їхньою роллю, щоб раціонально розраховувати кадрові ресурси і матеріально-технічну базу, – пояснив міністр.

Яких лікарів не вистачає вже зараз

Нині, за твердженням Ляшка, в усіх регіонах бракує медиків – фахівців різних напрямів.

Зокрема, відчувається нестача лікарів-психіатрів, клінічних психологів, чия допомога сьогодні потрібна багатьом українцям.

– Якщо говорити про поранення, ми побачимо, що є проблема з фізичними терапевтами, ерготерапевтами, терапевтами мови й мовлення, – зазначив Ляшко.

Чи спрацюють стратегії, які розробляються, щоб виправити, або хоч не погіршити ситуацію з медичними кадрами, вочевидь, дізнаємося пізніше.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 16:34:33