Україна і світ

Недорога і смачна риба, яку можна їсти під час схуднення – сімейний лікар

Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, чому такою корисною є мойва, яку можна сміливо включати в раціон тим, хто худне.

– Мойва справді стане справжнім порятунком для тих, хто хоче худнути не тільки смачно, а й з користю для здоров’я. У 100 г цих ласощів всього 116 ккал, – зазначила медик.

За словами терапевта, мойва цінна насамперед тим, що в ній міститься велика кількість білка, який організм легко засвоює.

Зараз дивляться

Крім того, ця невеличка рибка справжнє джерело кальцію – мікроелемента, без якого неможливо уявити здорові кістки та зуби. До того ж кальцій включено до складного механізму м’язової активності та передачі нервових імпульсів.

За словами Людмили Сердюк, дієтологи дуже цінують мойву за поліненасичені жирні кислоти омега-3, що містяться в ній, які є вкрай важливими для профілактики тромбозу і регуляції артеріального тиску.

І, нарешті, мойва дарує нам мікроелементи, які організм отримує тільки з їжі, оскільки сам не може їх продукувати. Йдеться про метіонін, лізин, треонін і цистеїн.

Важливо зазначити, що, за словами лікаря, протипоказань до вживання мойви практично немає.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-06 15:21:20