Україна і світ

Дієтолог пояснює, чому не варто пропускати сніданок

Більшість дієтологів вважають сніданок найважливішим прийомом їжі, оскільки він надає організму необхідну дозу калорій після нічного відпочинку та покращує продуктивність протягом дня.

Проте різні дослідження показують, що люди, які регулярно пропускають сніданок, можуть мати більший ризик розвитку діабету ІІ типу. Особливо якщо це відбувається частіше чотирьох днів на тижні.

Науковці пояснюють це тим, що ті, хто регулярно снідає, зазвичай мають нижчий індекс маси тіла та вміють контролювати апетит.

Зараз дивляться

Навіть тривалість їжі має не аби яке значення. Сніданком і обідом варто насолоджуватися не поспішаючи, витрачаючи на це принаймні  20 хвилин. Згідно з дослідженням, опублікованим Journal of Translational Medicine, саме такий підхід допомагає запобігти гіпертонії та гіперхолестеринемії.

Власний біологічний ритм також може впливати на загальний стан здоров’я. Щоб уникнути набору зайвої ваги, важливо слідкувати за годинами прийому їжі, адже деякі гормони, зокрема інсулін, виробляються більш ефективно вранці.

Водночас, зазначають експерти, для зниження ризиків серцево-судинних захворювань, варто вечеряти не надто пізно – о 19:30 або 20:00.

Щоправда для тих, хто практикує інтервальне голодування, розподіл  їжі може бути іншим, без сніданків. Проте раціон має бути збалансованим.

Важливо слухати своє тіло, враховувати свої особисті потреби та вподобання у харчуванні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Corriere della Sera

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-18 19:29:34