Чому не можна запікати продукти у фользі – сімейний лікар
Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV пояснила, чому вкрай небажано запікати їжу в харчовій фользі.
– Користуватися харчовою фольгою для приготування страв при високій температурі в духовці вкрай небажано, оскільки за такого способу в їжу з фольги потрапляє неабияка частка алюмінію, – каже лікарка.
За словами Людмили Сердюк, вченими вже давно й неодноразово доведено, що алюміній є потужним нейротоксином, який здатний провокувати тривожний і депресивний стан, погіршити пам’ять.
Також дослідники виявили зв’язок потрапляння в організм алюмінію з патологічними змінами в легенях, утворенням каменів у нирках.
Стало також відомо, що завдяки кислому середовищу через додавання лимонного соку та спецій, з фольги в їжу потрапляє майже 350 мг алюмінію.
За словами медика, більш здоровою альтернативою фользі можуть стати харчовий пергамент або скляні форми, призначені для запікання.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-03 15:21:22