Україна і світ
Огірки по-фінськи на зиму: рецепт приготування покроково
Влітку в українців є багато народних забав та підготовок. Одна з них – консервація усього, що є на городах, клумбах та грядках.
І якщо вам вже набридли одноманітні рецепти консервованих овочів, цьогоріч можна додати в них пікантну перчинку. Наприклад, гірчицю або нетипові спеції. Як приготувати огірки по-фінськи на зиму – рецепт читайте в нашому матеріалі.
Огірки по-фінськи на зиму: рецепт приготування покроково
Інгредієнти:
- 2 кг огірків;
- 1,5 л води;
- 2 ст. ложки солі;
- 100 г цукру;
- 100 мл оцту;
- 1 ч. ложка насіння гірчиці;
- 3 шт. лаврового листа.
Спосіб приготування:
- Огірки вимийте і наріжте товстими кружальцями. Після цього розріжте їх уздовж або просто навпіл.
- Налийте в каструлю воду, висипіть сіль та цукор, перемішайте і ставте на середній вогонь.
- Доведіть маринад до кипіння, потім виливайте в каструлю оцет, висипіть зерна гірчиці, кладіть лавровий лист.
- Підготовлені огірки складіть в маринад, чекайте 4 хвилини.
- Після цього огірки складіть у підготовлені банки, залийте маринадом та щільно закривайте кришками.
- Залиште банки в теплі на 12 годин. Ліпше накрити їх рушником або ковдрою.
- Після цього зберігайте їх у льоху чи підвалі.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-11 17:48:43