Чи є в ранніх кавунах нітрати — Комаровський
Відомий український педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram пояснив, чому не потрібно боятися нітратів у ранніх кавунах.
– Багато-багато страшилок про ранні кавуни. Вічно нас лякають якимись нітратами, яких там величезна кількість, – зазначив медик.
За словами Комаровського, концентрація нітратів, навіть дуже висока, не може нічого зробити з людиною.
Лікар підкреслив, що вирощування кавунів не дуже відрізняється від вирощування помідорів, огірків, кабачків тощо, але чомусь люди не лякаються цих ранніх овочів, а з кавунами ситуація кардинально інша.
– Перше – заспокойтеся. Нітрати насправді не небезпечні, це раз. Далі – нітрати нейтралізуються аскорбіновою кислотою, якої багато в м’якоті кавуна, – пояснив лікар.
За його словами, нітрати здебільшого містяться в шкірці кавуна, у м’якоті їх практично немає. А небезпечні сполуки утворюються з нітратів під час нагрівання до високої температури.
Джерело: Євген Комаровський
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-09 15:39:52