Як смачно приготувати молоду картоплю – три рецепти
Молода картопля – один з найулюбленіших сезонних овочів для українців. Ніжна та смачна картопелька дозріває у другій половині червня – на початку липня.
Готувати молоду картоплю – одне задоволення, адже її набагато швидше та легше чистити, ніж стару бульбу.
Як смачно приготувати молоду картоплю – читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Молода картопля в сметані
Вам знадобиться:
- Молода картопля – 1 кг.
- Гриби – 500 г.
- Сметана – 200 г.
- Сіль – на ваш смак.
- Цибуля – 1 шт.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Борошно – 2 ст. ложки.
- Олія – 2 ст. л.
Як готувати:
Картоплю вимийте, перекладіть в каструлю та залийте окропом. Поставте каструлю на невеликий вогонь та варіть 15-20 хв.
Через 5-7 хв після початку варіння, додайте в каструлю сіль та лавровий лист. Тепер займіться грибами: помийте та наріжте їх на четвертинки.
Цибулю теж нарізаємо соломкою.
Поставте пательню на вогонь, налийте олії та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби та смажте, поки уся волога з грибів не випарується.
Тепер додайте на сковорідку борошно й сметану, посоліть та поперчіть. Готувати соус потрібно 5-10 хв, поки він не загусне.
Додайте до сметано-грибного соусу кілька столових ложок води та тушкуйте ще кілька хвилин. Злийте воду з каструлі, де варилася картопля, та перемішайте її разом з підливою. Смачна та незвична страва готова!
Молода картопля в духовці
Інгредієнти:
- Картопля молода – 1 кг.
- Французька гірчиця – 2 ст. л.
- Оливкова олія – 80 мл
- Кетчуп гострий – 2 ст. л.
- Часник – 5 зубчиків.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Прованські трави, паприка та орегано сушений – на ваш смак.
- Улюблені спеції.
Спершу обмийте молоду картоплю від землі та очистьте від шкіри. Велику картоплю розріжте на 2-4 частини, а малу – лишаємо цілою.
Перекладіть картоплю в каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, варіть ще 3-5 хв, а потім злийте воду. Картоплю перекладіть на тарілку та дайте охолонути.
Паралельно приготуйте заправку: змішайте у мисці соєвий соус, олію, кетчуп, вичавіть часник, додайте гірчицю, сіль та спеції. Ретельно перемішайте маринад до однорідності.
Холодну картоплю перекладіть у велику миску, залийте маринадом та ретельно перемішайте руками. Важливо, щоб заправка потрапила на кожну картоплину.
Розігрійте духовку до 180 градусів, застеліть деко пергаментним папером, викладіть рівномірно картоплю та відправте у духовку.
Запікайте овоч 35-40 хв. Час приготування залежить від вашої духовки.
Запечена молода картопля стане відмінним доповненням до мʼяса, риби чи салату. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-07 18:28:48