Суспільне мовлення

У Львові погасили марки, які випустили на честь полеглих прикордонників

Сьогодні, 22 червня, на честь полеглих українських прикордонників випустили марки. Це відбулось за ініціативи громадської організації “Громада в дії” та “Укрпошти”. Марки присвятили вісьмом Героям України, прикордонники отримали це звання посмертно. Про це Суспільному розповів перший заступник Західного управління Держприкордонслужби Олексій Гавель.

Марки погасили у присутності двох родин полеглих Героїв України — Романа Гаха та Ігоря Дашка.

“Я пишаюсь своїм чоловіком. Чомусь у мене було таке відчуття, коли почалась війна, коли я вже не з ним на зв’язку, що я вже його не почую і не побачу. Ми перед тим з донькою говорили і Маша казала такі слова: “Я буду пишатися татом”, — говорить вдова загиблого Героя України Ольга Дашко.

Погашення поштових марок, які присвятили загиблим прикордонникам. Фото: Суспільне Львів

“Перша партія — 50 марок, їх передадуть рідним загиблих та учасникам погашення. З наступної партії зможе собі замовити кожен охочий таку марку і таким чином підтримати Державну прикордонну службу з метою закупівлі певного обладнання, яке їм потрібно для охорони державного кордону”, — говорить голова ГО “Громада в дії” Олександр Матвійчук.

За словами заступника начальника Західного управління Держприкордонслужби Олексія Гавеля, за 9 років війни 11 прикордонників отримали звання Героїв України.

“За 9 років війни в Державній прикордонній службі було отримано 11 звань Героїв України, на жаль, 8 Героїв-прикордонників загинули, віддали найцінніше, що було — своє життя”, — говорить Олексій Гавель.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ігоря Дашка, який загинув у бою в Маріуполі у квітні 2022 року, напередодні поховали у Львові. Поранений, він підірвав себе з радіостанцією, щоб її не захопили російські військові. Указом Президента Ігореві Дашку присвоїли звання Героя України (посмертно).


Джерело: Суспільне мовлення України