Суспільне мовлення

Синоптики прогнозують грозу та зливи 23 червня на Львівщині

На Львівщині у п’ятницю, 23 червня, прогнозують грозу та місцями зливи. Через це очікують підйом води у річках, подекуди вода може вийти на заплаву річок. Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівського гідрометцентру.

“23 червня погоду визначатиме циклонічна депресія над Європою та проходження вдень активних атмосферних фронтів з заходу”, — йдеться у повідомленні.

Відтак на території області та у Львові очікують мінливу хмарність. Вночі та вранці туман. До обіду без істотних опадів. У другій половині дня прогнозують значні дощі. Сильні дощі очікують в північній частині області. В окремих районах сильні зливи та грози і град.

Вітер південно-західний, 7-12 м/с, в другій половині дня пориви 17-22 м/с, місцями шквали 25-28 м/с. Температура вночі 13-18°, вдень 27-32° тепла.

Погіршення видимості в дощі, в тумані 200-500 м.

Також синоптики попередили про підйом рівня води у річках та пов’язані з цим наслідки:

“23-26 червня на річках басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.) та у верхiв’ях річок басейну Стира (Львівська обл.) очікується поступове пiдвищення рiвнiв води на 0,3-0,8 м над поточними. В другiй половинi доби 23 червня та впродовж 24 червня на рiчках басейнiв Сяну та Днiстра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очiкується пiдвищення рівнів води на 0,3-1,3 м над поточними рiвнями”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними синоптиків, у мiсцях, де випадуть сильні дощі, можуть сформуватися значні мiсцеві стоки. Води можуть вийти на заплаву річок. У горах 23 червня та вночі 24 червня iснує загроза утворення окремих селей.


Джерело: Суспільне мовлення України