Суспільне мовлення

У Львові прощаються з воїнами 125 бригади ТрО Дмитром Лебедєвим та Станіславом Шморгуном

У четвер, 22 червня, у Львові прощається з воїнами Дмитром Лебедєвим та Станіславом Шморгуном. Чин похорону відбудеться у Гарнізонному храмі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться о 11:00. О 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Дмитро Лебедєв — львів’янин. Йому було 37 років.

Дмитр Лебедєв. Фото: Львівської міської ради

Дмитро Лебедєв закінчив Національний університет “Львівська політехніка”.

“У мирний час займався приватним підприємництвом у сфері торгівлі та послуг. Обожнював піші прогулянки, особливо центром Львова, мав глибокі знання з історії України”, — повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії добровольцем став на захист України. Виконував бойові завдання на Сумщині, Харківщині та Донеччині у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління “Захід” Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Не зважаючи на те, що був двічі важко поранений, повертався на фронт.

Дмитро Лебедєв загинув 19 червня. У Дмитра Лебедєва залишилися батьки та бабуся з дідусем.

Станіслав Шморгун (“Вишня”) — уродженець міста Судова Вишня Львівської області. Станіславу Шморгуну був 51 рік.

У Львові прощаються з воїнами 125 бригади ТрО Дмитром Лебедєвим та Станіславом Шморгуном

Станіслав Шморгун. Фото: ЛМР

Здобував освіту у колишній Львівській школі міліції (сьогодні – Львівський державний університет внутрішніх справ). Після завершення навчання працював вчителем фізкультури.

“Велику частину свого життя присвятив роботі у правоохоронних органах, у 2013 році вийшов на пенсію. Згодом працював у ресторанній сфері. У вільний час захоплювався кулінарією, займався виноградарством, обожнював тварин та проводити час із дітьми. Був винятково чуйною людиною, мав великі плани на майбутнє”, — розповіли у пресслужбі ЛМР.

Із перших днів повномасштабного вторгнення Росії добровольцем вступив до лав територіальної оборони. Боронив державний суверенітет та територіальну цілісність у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління “Захід” Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Станіслав Шморгун загинув 19 червня. У Станіслава Шморгуна залишилися дружина, двоє доньок, син та дві сестри.


Джерело: Суспільне мовлення України