Суспільне мовлення

Осколок застряг у печінці: у Львові прооперували 22-річного захисника

Львівські лікарі прооперували 22-річного військовослужбовця із Трускавця. Хлопець отримав поранення у Соледарі, що на Донеччині, осколок російського снаряду застряг у його печінці. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Володимир служить 4 роки. Хлопець підписав контракт у 18 років і став стрільцем. Від початку повномасштабного вторгнення служив у Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Донецькій областях. Поранення отримав після двох тижнів оборони Соледара Донецької області. На позицію українських військових прилетів російський снаряд.

“Уламками захисникові пошматувало руку, перебило ребра, а один з осколків влучив прямо в печінку”, — йдеться у повідомленні.

Побратими надали Володимиру першу допомогу та евакуювали до найближчого шпиталя. Згодом у Житомирі лікарі “склали” понівечену руку, але у печінці військового залишився осколок, адже витягати його було ризиковано — він міг порізати головну печінкову артерію.

Військовослужбовець Володимир разом із львівськими лікарями. Фото: Перше ТМО Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Прооперувати Володимира вирішили львівські лікарі. Операція минула успішно, зараз у хлопця триває реабілітаційний період, який проходить без ускладнень.


Джерело: Суспільне мовлення України