Суспільне мовлення

Множинні переломи. Медики врятували 79-річну львів’янку, яку зачепив потяг

У Львівській лікарні святого Луки врятували пенсіонерку, яку зачепив потяг, коли та йшла вздовж колій, щоб скоротити шлях. Жінку госпіталізували з множинними переломами та забоями, була понівечена вся верхня ліва частина тіла. Як вона почувається зараз, повідомили у Першому ТМО Львова.

До лікарні потрапила 79-річна Марія зі Львова. Нещасний випадок трапився, коли літня жінка поверталася додому з дачі за містом. Тоді вона поспішала на потяг. Щоб скоротити шлях, вирішила йти вздовж колій попри те, що це робити заборонено. Львів’янка розповіла, була впевнена, що встигне дійти до перону. Втім, коли залишалося кілька метрів, з-за рогу виїхав потяг та зачепив жінку за рюкзак. Марію відкинуло на щебеневий насип.

“Унаслідок зіткнення пенсіонерка отримала важку поєднану травму тіла – понівечена вся верхня ліва частина. Множинні закриті та відкриті переломи: верхніх кінцівок, ключиці, ребер та шийного хребця. Також у жінки були закрита спинномозкова травма, розрив променевого нерва та травматичне відчленування руки – ділянку її ліктьового суглобу вивернуло на 360 градусів. Фактично кінцівка трималася лише на шкірі! Припинилось її кровопостачання. Був високий ризик ампутації”, — повідомляють у лікарні.

Жінку терміново направили в операційну. Спочатку їй обробили рани. Потім повернули ліктьовий суглоб у правильне положення, відновили кровопостачання, зашили розірваний променевий нерв та відновили цілісність м’язів. Таким чином, пенсіонерці вдалося зберегти ліву руку. Крім того, медики зафіксували переламані плечову кістку, зап’ястя, передпліччя та шийний хребець.

Ще шість днів львів’янка провела в реанімації. Після того як лікарі стабілізували її стан, медики розпочали наступний етап — відновлення цілісності ключиці. А невдовзі провели третю операцію — синтез плечової кістки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами лікарів, зараз стан жінки стабільний, вона одужує. Проте через складність травм та вік, попереду в неї тривале лікування та реабілітація. Львів’янка мріє зустріти ювілей без гіпсу та милиць.


Джерело: Суспільне мовлення України