Суспільне мовлення

У громаді на Львівщині демонтували ще два радянські пам’ятники

У Мостиській громаді на Львівщині демонтували ще два радянські пам’ятники. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Вчора, 12 травня, в селі Пнікут демонтували фігуру скорботної матері та частину стели із барельєфним зображенням воїна радянської армії.

11 травня громада позбулася ще однієї радянської скульптури в селі Зав’язанці. Як повідомив т.в.о. директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Юрій Горун, аби завершити процес декомунізації у Мостиській громаді, залишилося знести ще один радянський пам’ятник.

“До загального переліку об’єктів, які підлягають декомунізації, 12 травня ми додали ще два пам’ятники радянської пропаганди, які раніше не були інвентаризовані. Відтак на території району підлягають демонтажу ще 10 об’єктів. Дедлайн у більшості громад – до кінця травня. Лише деякі громади обіцяють забрати всі окупаційні символи у червні цього року”, — зазначив т.в.о. директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Юрій Горун.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На території Мостиської громади на Яворівщині декомунізували 6 об’єктів.


Джерело: Суспільне мовлення України