Суспільне мовлення

“Все добре, мам”: у Львові організували показ фільму про матерів загиблих оборонців Маріуполя

У Львові організували показ фільму про матерів, які втратили синів під час захисту Маріуполя. Як повідомила шеф-редакторка платформи пам’яті “Меморіал” Анастасія Абрамець, стрічка документальна і має назву “Все добре, мам”. Показ присвятили майбутньому Дню матері, який цьогоріч в Україні відзначатимуть 14 травня.

Фільм розповідає про історії трьох матерів: Зінаїди Гевак, Тетяни Демчук і Галини Ваховську.

На показ приїхала Галина Ваховська — мама загиблого військового пілота із Львівщини Івана Ваховського. У стрічці вона розповіла про сина, який загинув під час спеціальних місії на вертольотах, що літали в оточений на той час Маріуполь. Їхній вертоліт збили, а тіло сина жінка не може повернути досі.

“Вони туди долетіли, розвантажилися, а коли поверталися назад — вже завантажили поранених хлопців — на їхньому борту було 15 поранених “азовців”, їх збили. Мені хочеться, щоб це було не даремно. Бо ж Іванко не один такий. Багато хлопців таких гарних, світлих, веселих, таких життєрадісних, загинули. Йому ж було тільки 25 років”, — каже мама загиблого військового Галина Ваховська.

У Львові організували показ фільму про матерів загиблих оборонців Маріуполя. Суспільне Львів

Ця стрічка одна з серії документальних фільмів платформи пам’яті “Меморіал”. Їх створюють, аби зберегти пам’ять про вбитих російськими військами українців.

“Майже кожен з нас втратив у цій війні когось.Чи знайомого, чи когось з друзів, чи когось найближчого. І дуже важливо, аби ми підтримували одне одного і пам’ятали, що, наприклад, в День матері не у всіх буде кому їх привітати. І це тепер наша суспільна роль — привітати цих людей, підтримувати словом, діями. І тому нам дуже важливо про це говорити, бо наша національна пам’ять — це не лише пам’ять про загиблих, але й пам’ять про тих, хто лишився жити з цим горем втрати”, — каже шеф-редакторка платформи пам’яті “Меморіал” Анастасія Абрамець.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також кожен охочий зможе переглянути фільм “Все добре, мам” на ютуб-каналі “Меморіалу” 14 травня.


Джерело: Суспільне мовлення України