Суспільне мовлення

У Львові триває реконструкція вулиці Пилипа Орлика: виконують додаткові роботи

У Львові у межах реконструкції вулиці Пилипа Орлика виконують додаткові ремонтні роботи. Там облаштовують хідник зі сходами та доріжку-“серпантин”, що веде до дитячої лікарні Святого Миколая, для маломобільних людей. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Хідник зі сходами, вздовж якого встановлять поручні, примикатиме до території лікарні. Доріжка-“серпантин” із тактильною плиткою також матиме поручні, вздовж неї встановлять 10 лавок та смітники. На схилі планують висадити близько 50 дерев. Біля дитячої лікарні встановлять 33 опори освітлення.

Також біля медзакладу планують облаштувати парковку, розраховану на понад 60 авто та встановити на вулиці 353 антипаркувальні стовпці.

“Колеса авто вщент понищили свіжозасіяні газони реконструйованої вулиці П. Орлика. Щоб вирішити проблему з вандальним паркуванням, ми врахували побажання містян і передбачили також встановлення антипаркувальних стовпців”, — кажуть у ЛКП “Львівавтодор”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо про реконструкцію вулиці Пилипа Орлика

  • Ремонтувати вулицю Пилипа Орлика у Львові розпочали в липні 2020 року.
  • Від початку повномасштабного вторгнення РФ роботи призупинили. Про завершення ремонту цієї дороги просили медики Лікарні швидкої допомоги, що розташована неподалік.
  • 12 листопада перекрили рух вулицею через ремонт ділянки дороги у напрямку до вулиці Гетьмана Мазепи.
  • Об’їзд дороги відбувався відповідно до затвердженої схеми організації дорожнього руху. Відновити проїзд відремонтованою вулицею планували до кінця 2022 року.
  • Вулицю Пилипа Орлика відкрили 16 листопада 2022 року. Оновлена вулиця стала ширшою. Там замінили усі комунікації, облаштували велодоріжки, нові хідники та місця для паркування.


Джерело: Суспільне мовлення України